Online Education

Do you like TU Delft OpenCourseWare? There are more ways to enjoy TU Delft Open & Online education:

Bachelorvakken

Technische Informatica

Ingenieurs Technische Informatica ontwerpen en beheren software en informatiesystemen. Ze houden zich bezig met websites en internettoepassingen, (reality)games, virtual reality, veilige betalingssystemen en logistieke software.

Technische Informatica aan de TU Delft is sterk op de praktijk gericht. Er worden oplossingen gezocht voor vragen als:

  • Hoe laat je de vrachtwagens van een transportbedrijf zoveel mogelijk vol rijden?
  • Hoe maak je elektronische betalingen veilig en betrouwbaar?
  • Hoe kun je op een snelle manier muziek en films downloaden?
  • Hoe maak je een user interface intuïtief?

Tijdens het zoeken naar die oplossingen wordt veel aandacht besteed aan de effecten van de oplossing op de samenleving. Is de oplossing ethisch aanvaardbaar, juridisch in orde en is de privacy van mensen gewaarborgd?

Bij technische informatica ontwerp je software voor complexe, informatieverwerkende systemen. Bijvoorbeeld een peer-to-peer systeem om televisie uit te zenden via internet of een logistiek systeem voor een transportbedrijf. Maar ook user interfaces, beeld en geluid automatisch interpreteren of computers ‘slimmer’ maken zodat mensen ze eenvoudiger kunnen bedienen, vind je bij technische informatica. Je weet zeker dat je wordt opgeleid om oplossingen te bedenken voor concrete problemen.

Opleiding

De bacheloropleiding bestaat uit 6 semesters in 3 jaar en leidt je op voor een aansluitend masterprogramma. Tijdens je opleiding werk je per semester een project uit met een paar medestudenten.

In het derde jaar doe je het eerste semester een minor en eindig je de bacheloropleiding met het bachelorproject, een stage die je met 2 of 3 anderen doet bij een bedrijf of onderzoeksinstelling.

Na de Bacheloropleiding kun je voor een vervolgopleiding zonder meer terecht bij 39 aansluitende masterprogramma’s aan de 3 technische universiteiten in Nederland. Je kunt ook naar andere universiteiten in binnen- en buitenland voor een masterprogramma.

Lees meer over de Bacheloropleiding Technische Informatica op http://ewi.tudelft.nl

 

Metamenu

Let us know what you think

Do you have a question? Have you run into any problems? Do you want to report a problem? Or do you have tips for us to improve TU Delft OpenCourseWare? TU Delft Bureau OpenER would love to hear what you have to say.
If the contact form does not show properly, please use the form on our contact page.

Please complete all requested information:
Thank you! After sending in your feedback, you'll be redirected to the TU Delft OpenCourseWare homepage.