OpenStudy Widget

Wiskundige structuren

VI.1 Convergentie van Reeksen

In deze eerste paragraaf van de module Reeksen beginnen we zoals gebruikelijk met de definitie van een Reeks. Eigenlijk komt een reeks neer op het optellen van oneindig veel getallen. Wanneer dit mag en wat de uitkomst hiervan is, zullen we in deze paragraaf ontdekken.

Na de definitie worden er drie zeer belangrijke reeksen besproken: de meetkundige reeks, de harmonische reeks en de telescoopreeks. De meetkundige reeks hebben we in de module Natuurlijke, Gehele en Rationale Getallen ook al even kort gezien. De paragraaf wordt afgesloten met een paar algemene eigenschappen van reeksen. Er wordt onder andere een rekenregel besproken voor reeksen.

Inhoud College 

Besproken Stof

In dit college is paragraaf VI.1 van het dictaat volledig besproken. Lees zelf de voorbeelden uit het dictaat nog even door. Het relevante gedeelte van het dictaat vind je onder bestanden.

Oefenen

Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat je aan reeksen gaat rekenen. Trek hier voldoende tijd voor uit, probeer rijen en reeksen goed uit elkaar te houden. De aanbevolen opgaven van deze paragraaf zijn:

  • Oefenopgaven - 1, 2, 3, 6, 7
  • Inzichtsopgaven - 4, 5, 8
  • Verdiepingsopgaven - 

Het gedeelte van het dictaat waar de opgaven instaan vind je onder bestanden. Daar staan ook uitwerkingen van één opgave uit paragraaf VI.1.  

Bestanden

VI.1_Convergentie_van_Reeksen.pdf

Paragraaf VI.1 van het dictaat

VI.1_Uitwerking.pdf

Uitwerking van één opgave uit paragraaf V.1

 

Metamenu

Let us know what you think

Do you have a question? Have you run into any problems? Do you want to report a problem? Or do you have tips for us to improve TU Delft OpenCourseWare? TU Delft Bureau OpenER would love to hear what you have to say.
If the contact form does not show properly, please use the form on our contact page.

Honeytrap
Please complete all requested information:
Thank you! After sending in your feedback, you'll be redirected to the TU Delft OpenCourseWare homepage.