0.3.1 Gebruik van de cursus Introductie productontwerpen in de klas

Course subject(s) Module 0. Wat ga je doen in dit vak?

Gebruik in de klas

Het materiaal in deze cursus kan interessant zijn voor gebruik in aantal vakken in het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld voor de vakken Ontwerp en Onderzoek (O&O), Technisch Ontwerpen (TO), Natuur, Leven en Techniek (NLT).

Planning voor leerlingen

Om de cursus in te passen in het eigen onderwijs is het belangrijk om de leerlingen een planning mee te geven. Hebben de leerlingen 4 uur per week tijd? Dan kunnen ze de weekplanning aanhouden. Wordt de cursus gebruikt naast eigen lessen, of heeft het vak minder tijd per week, laat de leerlingen dan 2 weken doen over elke week van de cursus. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen delen van de cursus te gebruiken, bijvoorbeeld alleen het ideeën bedenken of het interviewen van gebruikers.

Inleveren van opdrachten

Bij gebruik van dit lesmateriaal in de klas kunnen de leerlingen het werk inleveren bij de docent. De docent kan het gemaakte werk dan in de klas ophangen en nabespreken met de leerlingen. In de cursus zelf zijn er checklists waarmee de leerlingen hun voortgang controleren. Ook kunnen ze hun werk vergelijken met het werk van Koen en Iris (en van andere cursisten op het discussieforum). Het werk van de cursisten wordt dus niet nagekeken door het team van deze cursus .

Creative Commons License
Introductie productontwerpen: van probleem tot prototype by TU Delft OpenCourseWare is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at https://online-learning.tudelft.nl/courses/delft-design-approach/
Back to top