Overige informatie

Course subject(s) Overige informatie

De Domeinen

Omdat je jezelf niet kan specialiseren in elke technologie kies je tijdens de opleiding een technisch specialisatie domein waarbinnen je de technologie verder uitdiept. Er is keuze uit vier van deze specialisatierichtingen; ook wel bekend als de domeinen.

Je wordt op dit gebied niet de echte technologische deskundige, zoals de civiele ingenieur, de procesingenieur of de elektrotechnisch ingenieur. Jouw specialisme is de speciale Technisch Bestuurskundige-aanpak van problemen met zowel technische als organisatorische, juridische en economische aspecten. Omdat jij erin wordt getraind om ook de niet-technische omgeving van het technische systeem in je analyse te betrekken, is jouw expertise later aanvullend aan die van de meer traditionele ingenieurs.

Dit zijn de vier domeinen van Technische Bestuurskunde:

  1. Bouwen & Ruimtelijke ontwikkeling
  2. Energie & Industrie
  3. Informatie & Communicatie
  4. Transport & Logistiek

Na een half jaar studeren kies je bij de opleiding Technische Bestuurskunde voor één van deze domeinen. In het gekozen domein ga je jezelf vervolgens specialiseren. Natuurlijk wordt je goed voorbereid op je domeinkeuze; je krijgt voorlichting en er is een mogelijkheid om met studenten uit het domein te praten. Als toch blijkt dat het domein niet goed genoeg aansluit bij je interesses dan is er nog de mogelijkheid om in je minor (eerste helft derde jaar) een ander domein te volgen.

Studievereniging Curius

Curius is de studievereniging voor studenten aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management. De studievereniging is een vereniging die activiteiten organiseert en zorg draagt voor verschillende zaken rond het onderwijs. Zo organiseren ze bijvoorbeeld studiereizen, verkopen ze boeken en houden ze responsiegroepen om de kwaliteit van de college’s te bespreken. Meer informatie is te vinden in de onderstaande presentatie of op de website van Curius zelf.

Creative Commons License
Introductiecursus Technische Bestuurskunde by TU Delft OpenCourseWare is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at https://ocw.tudelft.nl/courses/introductiecursus-technische-bestuurskunde/.
Back to top