Parate kennis en algebraïsche vaardigheden die onderdeel uitmaken van het Vwo wiskunde B-examenprogramma worden opgefrist. Hierbij moet gedacht worden aan het handig manipuleren van goniometrische formules, bewerkingen met logaritmen, toepassen van de kettingregel, primitiveren, oplossen van vergelijkingen, enzovoorts.

In het eerstejaars wiskundeonderwijs (met name het analyseonderwijs) wordt er vaak een beroep gedaan op voorkennis die je op school opgedaan hebt. Er zal wel eens wat weggezakt zijn en ook formules die je vroeger met je grafische rekenmachine uitvond heb je misschien niet paraat. Als je met een aantal veel voorkomende zaken niet handig en snel kunt omgaan (of zelfs geen idee hebt dat daar wel eens een formule voor zou kunnen zijn), dan heb je daar bij het analyseonderwijs veel last van. Vergelijk het maar met een taal: als je Engels gaat studeren schiet het niet erg op als je de vervoegingen van to be iedere keer moet opzoeken. Je maakt het jezelf moeilijker dan nodig wanneer je een bepaalde hoeveelheid kennis en vaardigheden niet paraat hebt.

Er zijn vijf onderwerpen waarop nader ingegaan wordt. Je vindt er weblectures, PowerPointpresentaties en / of oefenmateriaal.

  1. voorbeeldtoets
  2. oplossen van vergelijkingen
  3. basisvormen wiskunde
  4. goniometrie
  5. hoe maak je een instaptoets

Verwijzingen naar relevant studiemateriaal en oefentoetsen zijn ook op deze pagina te vinden.

Creative Commons License
Instaptoets Wiskunde by TU Delft OpenCourseWare is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at https://ocw.tudelft.nl/courses/instaptoets-wiskunde/.
Back to top