Civiele techniek is de technische basis van onze leefwereld. Bijvoorbeeld: de constructie van je huis is ontworpen door civiel ingenieurs net als het riool en de waterleiding. Dankzij civiel ingenieurs kun je over een goed begaanbare weg naar school fietsen en ook de school bestaat door civiele techniek.

Civiele Techniek studeren betekent uitdagend bouwen aan de toekomst. Civiel ingenieurs maken de wereld niet alleen veilig, leefbaar en bereikbaar, ze zorgen er ook voor dat, met veranderingen in het klimaat en eisen van de economie, een land veilig, leefbaar en bereikbaar blijft. Lees meer over de deelgebieden van Civiele Techniek.

Opleiding

In het driejarige studieprogramma volg je in de eerste twee jaar voornamelijk basisvakken. Deze zijn van belang voor alle civiel ingenieurs. Je volgt bijvoorbeeld wiskunde, mechanica en algemene constructieleer. Verder maak je kennis met de drie deelgebieden Water, Bouwen en Vervoer.

Naast het gewone programma krijg je de mogelijkheid om een minor te volgen, in het buitenland te studeren of een stage te lopen. Na de afsluiting kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding, die 2 jaar duurt.

Carrière

Bedrijven zitten te springen om civiel ingenieurs! Ook allerlei adviesbureaus en zelfs banken geven vaak de voorkeur aan een ingenieur. Niet verwonderlijk dat er nu al een tekort is en dat dit tekort de komende jaren alleen nog maar oploopt. Na je opleiding als civiel ingenieur ben je dus verzekerd van een goede baan.

Back to top