1. Introductie Materiaalkunde 1

Course week(s) Week 1
Course subject(s) 1. Introductie Materiaalkunde 1

Deze eerste module dient als introductie van de cursus materiaalkunde. In deze module wordt uitgelegd hoe de structuur van deze cursus eruit ziet. Er wordt in dit onderdeel van de module verteld welk boek gehanteerd wordt, hoe het collegeschema eruit ziet, wat de tentamenstof is en andere administratieve zaken.

Hierna wordt overzichtelijk gegeven welke onderwerpen behandeld zullen worden in deze cursus. Ook wordt verteld wat de relevantie is van deze onderwerpen voor (toekomstige) ingenieurs. In een kort overzicht wordt vervolgens verteld welke soort materialen er bestaan. Als extra motivatie worden er voorbeelden gegeven van nieuws items die betrekking hebben tot materialen. Vervolgens wordt benadrukt hoe belangrijk materiaalkunde voor de mens, en de mensheid, is. Hierna wordt er handige achtergrondinformatie voor de cursus gegeven, zoals het periodieke systeem, conversie factoren en informatie over energie.

Vervolgens wordt begonnen aan de daadwerkelijke collegestof. Er wordt begonnen aan het eerste hoofdstuk van het boek. Dit hoofdstuk geeft een introductie van materialen. Enkele materiaaleigenschappen zullen hier aan bod komen.

Creative Commons License
Materiaalkunde 1 by TU Delft OpenCourseWare is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
Based on a work at https://ocw.tudelft.nl/courses/materiaalkunde-1/.
Back to top